vineri, 8 noiembrie 2013

Jurnalistica moderna


 
Fedrom, prin proiectul Biblioteca Lucian Blaga - Madrid Receptacul de sinergii creatoare și culturale românești pe teritoriul spaniol, vă invită la un alt eveniment de excepție organizat la Biblioteca Lucian Blaga din Madrid.
Protagoniști: ADRIAN MAC LIMAN și GELU VLAȘIN
Evenimentul este format din două părți; prima parte are loc sâmbătă 9 noiembrie 2013 la orele18:30 iar a doua parte duminică 10 noiembrie la 18:30 si va avea loc la Biblioteca Lucian Blaga din Madrid, c/wad ras 19. Intrarea liberă

Adrian Mac Liman este ziarist, scriitor si analist politic, membru al Grupului de Studii Mediterane din cadrul Universităţii Sorbonna – Paris si este unul dintre cei mai avizati specialisti internationali in problemelele Islamului si Orientului Mijlociu. A fost primul corespondent al ziarului El Pais in SUA.  Adrian Mac Liman a fost unul dintre puținii jurnaliști din lume care l-a cunoscut personal si a reusit sa-i ia un interviu teroristului Osama bin Laden - fondatorul retelei teroriste Al Qaeda. Adrian Mac Liman este de origine română - s-a nascut in 1944 la Bucuresti unde a locuit pana la varsta de 14 ani, undeva prin zona Batistei. Tatal acestuia a fost, in perioada interbelica, directorul revistei literare Discobolul, amic bun cu Eugen Ionescu, Emil Cioran si alti scriitori foarte cunoscuti in anii ´30.

Gelu Vlașin este scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România, coordonator al Clubului de lectură DIVERBIUM, fondator și coordonator al Rețelei literare și președinte al asociației Dialog European. A primit în anul 2012 din partea statului român Ordinul Meritul Cultural în Grad de Cavaler iar în anul 2013 titlul de Cetățean de Onoare al localității Telciu (Bistrița - Năsăud). Este inițiatorul și coordonatorul proiectului România din Diaspora - Caravana culturii române în Spania, un proiect finațat de către Ministerul Afacerilor Externe din România prin intermediul DPRRP. A publicat 7 cărți în limba română și alte 2 cărți au fost traduse și publicate în Franța și în Germania. A apărut în peste 15 antologii traduse în mai multe limbi de circulație internațională. Este prim-vicepreședinte al FEDROM.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu