miercuri, 24 septembrie 2014

Colţul Spaniol la Biblioteca Universitatii Lucian Blaga Sibiu

Biblioteca Universităţii „Lucian Blaga”din Sibiu se alătură activităţilor prilejuite de deschiderea anului universitar 2014-2015 prin inaugurarea Colţului Spaniol, pentru a marca debutul unei colaborări care se doreşte de lungă durată cu Biblioteca „Lucian Blaga” din Madrid.
Vă invităm, pe această cale, la evenimentul care va avea loc marţi, 30 septembrie 2014, la sediul bibliotecii din Str. Lucian Blaga nr. 2A, ora 12.00.
Fondul de carte în limba spaniolă al bibliotecii universitare s-a îmbogăţit cu un număr important de titluri editate în condiţii grafice deosebite, de la edituri spaniole de prestigiu , în urma unui protocol de colaborare semnat la începutul anului între Universitatea „Lucian Blaga” şi Federaţia Asociaţiilor de Români (FEDROM ), cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Sportului din Spania.
La biblioteca din Sibiu va funcţiona astfel o secţie de carte în limba spaniolă a bibliotecii din Madrid, care vine să întregească fondul de publicaţii existent deja în colecţiile bibliotecii universitare.
La rândul său, Biblioteca Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu a trimis la Madrid o serie de publicaţii în limba română, pentru a fi puse la dispoziţia comunităţii româneşti interesate de literatura din ţara natală.
Inaugurarea Colţului Spaniol se bucură de participarea d-nei Tudora Şandru Mehedinţi, reputată traducătoare şi hispanistă, care va susţine o prelegere despre Secolul de aur spaniol şi influenţa literaturii spaniole asupra literaturii latino-americane. De asemenea, Tudora Şandru Mehedinţi va transmite şi mesajul de salut al preşedintelui FEDROM, Miguel Fonda Ştefănescu.

Vă aşteptăm!
Informatii suplimentare:
BIBLIOTECA LUCIAN BLAGA din MADRID
www.bibliotecalucianblaga.blogspot.com 
www.facebook.com/BibliotecaLucianBlagaMadrid 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu